Meniuri restaurante
Executăm meniuri restaurante, cafenele capsate, spiralate sau cu copertă caşerată. Specificaţii - meniurile se realizează din carton de 300 gr., cu print faţă-verso Finisări - colile se infoliază mat sau lucios pentru un aspect mai plăcut şi o rezistenţă crescută - spirala poate fi de metal sau plastic. - la meniurile cu copertă tare coperta se realizează din mucava simplu sau buretat, caşerat cu print înfoliat, piele sau imitaţie piele - coperţile din piele şi imitaţie de piele se pot personaliza cu embos auriu Utilizare - restaurante - cafenele - cluburi
Meniuri personalizate Cluj | Meniuri piele Cluj | Meniuri restaurante Cluj
Primul ziar românesc
„Curier românesc“ este primul ziar în limba română cu o apariţie îndelungată şi constantă. A ieşit de sub tipar la 1829, iar în editorialul introductiv Ion Heliade Rădulescu admitea cu tristeţe că suntem cu 200 de ani în urma Europei apusene la capitolul presă. Primul număr al „Curierului românesc“ a apărut la Bucureşti în data de 8 aprilie 1829, sub patronajul lui Ion Heliade Rădulescu, scriitorul care era şi unul dintre cei doi redactori ai ziarului. Celălalt era Constantin Moroiu, un jurist şcolit în Occident. Primul ziar românesc avea patru pagini şi folosea alfabetul chirilic, unele numere fiind tipărite şi în limba franceză. De la 1844 s-a trecut treptat la folosirea alfabetului latin pentru editarea publicaţiei. Apariţia „Curierului“ era săptămânală sau, uneori, bisăptămânală. Pentru o scurtă perioadă, primul ziar românesc a apărut de cinci ori pe săptămână. Pe frontispiciul „Curierului românesc“ scria „Gazetă politică, commercială şi literară“. Abonamentul pe un an costa doi galbeni împărăteşti „plus cheltuiala poştiilor analoghiceşte după depărtare“. Primul tiraj a fost de 280 de exemplare, scoase la tiparniţa Mitropoliei din Bucureşti. Mai târziu, Ion Heliade Rădulescu şi-a adus tipografi de la Pesta, iar în 1930 a construit la Bucureşti o tipografie. A fost un debut greu. Neavând nimic, Ion Heliade Rădulescu a trebuit să încropească totul, de la tipar până la distribuţie şi balanţă economică între costuri şi încasări.
Meniuri restaurante
Executăm meniuri restaurante, cafenele capsate, spiralate sau cu copertă caşerată. Specificaţii - meniurile se realizează din carton de 300 gr., cu print faţă-verso Finisări - colile se infoliază mat sau lucios pentru un aspect mai plăcut şi o rezistenţă crescută - spirala poate fi de metal sau plastic. - la meniurile cu copertă tare coperta se realizează din mucava simplu sau buretat, caşerat cu print înfoliat, piele sau imitaţie piele - coperţile din piele şi imitaţie de piele se pot personaliza cu embos auriu Utilizare - restaurante - cafenele - cluburi
Meniuri personalizate Cluj | Meniuri piele Cluj | Meniuri restaurante Cluj